www.hjemmeigen.dk
.

HJEMME IGEN

2019-2022
Et kunstnerdrevet og personligt udstillingssted med fokus på samtidskunst der undersøger ritualer, rutiner, objekter, omsorg og galskab omkring begrebet hjem. 
Hjemme igen er placeret i et vinduesfag i min lejlighed i stueetagen i et ganske almindeligt beboelseskvarter i Aarhus DK. 
Hjemme igen består af et rektangulært vinduesglas i et dannebrosvindue med en hvidmalet kasse bagved og en lille flagholder, som hænger ved vinduet. 
Vinduet er så lavt, at man let kan kigge direkte ind i Hjemme igen fra gaden. Samtidig med at man kigger på kunsten i Hjemme igen, kan man få et smugkig ind i det private hjem igennem det andet vinduesglas i dannebrorsvinduet.
Hvor starter kunsten og hvor slutter den? Hvad er virkeligt? Hvad er hjemmeligt?
Kunst-sociale arrangementer
+Til hver udstilling følger et morgenkaffeselvskab hvor kvarteretsbeboere, venner og gallerigæster hygger sig i mit hjem.
+Man kan også booke en kaffetår med undertegnede på hjemmeigen@annedyhr.dk
Med venlig hilsen Kurator og billedkunstner Anne Dyhr

TRE eksempler på udstillinger i HJEMME IGEN:


16.maj – 17.juni 2020
Nu vi er her
Af Maria Nørholm Ramouk, Lise Skou og Anne Dyhr

Nu vi er her
Er en spontant opstået flagudstilling afstedkommet af den specielle tid lige nu, hvor corona-krisen flytter rundt på hvordan vi er sammen, vores nærvær og relationer. 
Nu vi er her er en umiddelbar anerkendelse af, at vi kommer et sted fra, men er her nu.
Flagene vil vajre fra tre flagholdere i Øgadekvarteret i Aarhus. Hvert flag vil have en lille tekst tilknyttet fra kunstneren. Tekster og mere info finder du Hjemme ugens hjemmeside her.
Flag-stationer:
Bakkegårdens Kiosk, Fynsgade 6, 8000 Aarhus C.
Af Maria Nørholm Ramouk.
Købmand Smedegaard, Sjællandsgade 103, 8000 Aarhus C. Af Lise Skou.
Køkkenvindues-galleriet Hjemme igen, Fynsgade 17, 8000 Aarhus C. Af Anne Dyhr.


03.okt-13.nov 2020
“familiar walls”
Af fotograf Emily Beresford

Emily Beresford undersøger i ”familiar walls” hjemmet som savn og som et sted der genererer ny kraft og nyt liv. Hjemlige objekter, sårbarhed og nye corona-ritualer er vigtige elementer i ”familiar walls”, hvor Emily Beresford kredser om savn, erindringer og realtid i forbindelse med begrebet hjem.
Emily Beresford beskriver hendes fokus således: 
”Jeg er forelsket i ideen om hjemmet. Hvad skaber et hjem? Nu jeg har to, et med min familie og et andet med Torbjørn. Jeg tænker over, hvordan mine forældre skabte et så omfavnende, jeg ønsker at skabe den samme følelse. Er det når han kysser mig farvel, og igen når han kommer hjem om eftermiddagen? Er det, når vi sidder ved middagen, jeg har lavet? Traditionerne vi skaber sammen? Eller er det ønsket om at være der mere end noget andet sted? Det er så svært, når man er splittet mellem de to. 
Her har jeg skabt min drømmeverden, ting fra Connecticut, min mormor og morfars hus i Aalborg og vores i Aarhus. Under pandemien, har hjemmet fået en meget større betydning, og det vi har skabt sammen er så vidunderligt. Uden at kunne besøge min familie i USA er hjemme blevet et følsomt emne. Jeg græder, når jeg tænker på min hjemkomst, eller når jeg forestiller mig dem i min stue omkring vores bord, at kunne lave mad til dem. Hverdagen med dem virker som en drøm, jeg er desperat for at gøre virkelig igen. 
Lige nu er jeg Hjemme igen, med dig.”

5.okt – 5.dec 2019
Sætte på plads
Af HEMSLEY/DYHR
(Smykkeformgiver Helen Clara Hemsley og billedkunstner Anne Dyhr).

Sætte på plads udspiller sig i tre butiksvinduer og et privat køkkenvindue Hjemme igen. De tre butikker er drevet af kvinder fra Danmark, Iran og Vietnam. Alle fire steder referencer til kvindeliv igennem århundrede. 
HEMSLEY/DYHR undersøger disse århundrede gamle kvindereferencer igennem håndarbejde og personlige erindringer. De indtager og lader sig inspirere af de fire forskellige steder med deres domestik inspirerede installationer. 
Materialer og perception bliver sat på plads. 
I Hjemme igen arbejder duoen med lysboks og nylonstrømpe-flag med UTOPIER broderet på.
Steder
Hjemme igen
Fynsgade 17, 8000 Aarhus C
Butikker:
Vietnam Fashion Import; Thorvaldsensgade 15, 8000 Aarhus C 
Broderi Moderne; Nørre Alle 45, 8000 Aarhus C
Ny&C Negle; Ny Munkegade 1a, 8000 Aarhus C