Hun flyver ud af vinduet – i to kapitler 

Udstillingen består af to udstillinger/kapitler. Udstillingen har fokus på et kronologisk historieforløb om hjemmets materielle kultur og identitet. Der arbejdes i begge kapitler med fotografi i et udvidet felt og altid med et glimt i øjet, hvor humor og sårbarhed væver sig sammen i et visuelt legende udtryk.
September – oktober 2022

1. kapitel,
Mens hun gør sig klar, udstillingsstedet Ta·da,
Fanøgade 36, 2100 København Ø.

2. kapitel,
SoEL åbner i morgen,
Kunstvinduet Havneholmen 21, København V.

”Mens hun gør sig klar” er det første kapitel i udstillingen ”Hun flyver ud af vinduet”.
Anne Dyhr & SoEL undersøger her hjemmets materielle kultur. Hjemmets rutiner, ritualer og rumlighed. Igennem installationens genstade og billeder portrætteres en kvinde i hjemlige forhold. Installationen kredser visuelt om kvindens følelser og oplevelser af hjemmets ramme og objekter. På samme tid skimtes kvindens utæmmede lyst, energi og styrke, til at bryde ud af de mønstre der tynger hende.

Ta·da
Udstillingsstedet Ta·da er placeret i et velfungerende møntvaskeri på Ydre Østerbro i Kbh. Udstillingskonceptet består primært af 9 skifterammer i A3format. Rammerne hænger på række over industrivaskemaskinerne. Udover rammerne vil vi også arbejde med mindre objekter i rummet.
I installationen ”Mens hun gør sig klar” vil der indgå; tegning, fotografi, broderi, gardisetter, flettet snor, keramik og sengetøj.

”SoEL åbner i morgen” er det andet kapitel af ”Hun flyver ud af vinduet”.
Her arbejder Anne Dyhr & SoEL med frisættende ritualer, hvor leg og nyskabelse af eksisterende hjemlige materialer og objekter er i fokus. I denne del træder kvinden ud af hjemmets ramme og genetablerer sig i en ny kontekst. Kunstvinduets udstillingsrum kan ses som en form for imaginært frisættende rum. Genstande udstilles, som i en butik der næsten er klar til at åbne, men som titlen antyder, er der en tøven indbygget.

Kunstvinduet
Udstillingsstedet har et stort vinduesparti indtil ud mod gaden, hvor man beskuer værkerne fra.
vi bruger denne afstand mellem værkmaterialitet og beskueren til at dvæle ved det man ikke kan nå og berøre, men som næsten er i verden.
I Installationen vil der indgå; tegning, fotografi, bivoks, broderet satin, hajtænder, strik, flettet snor, keramisk modvægt, tekstiler specielt italienske, plastskilt og modul-konstruktioner til præsentation af værker.

Støttet af Kulturudviklingspuljen Aarhus