Til en lejlighed / Remains
Remains undersøger hvad det vil sige at blive forladt, også hvad objekterne tænker om at blive forladt.
Remains udstiller dette i butiksvinduer.
Kan man sætte en smuk krystal på det efterladte? vil den kunne trøst det efterladte?
Hvordan kan jeg puste liv i noget der ikke vil ånde?
Hvordan samler jeg fragmenter sammen, der ikke kan holdes sammen?
Jeg vasker mit beskidte undertøj i rampelyset.
Det sårbare er på display.

Overvejelser og tvivl omkring værkerne “Til en Lejlighed/Settlement” og “Til en Lejlighed/Remains” i forbindelse med udstillingen “corpus delicti”
2019.
(Remains blev præsenteret på udstillingsstedet LOKALE Griffenfeldsgade, Kbh.)

Om udstillingen corpus delicti kurateret af |meter| artspace hvor værket Til en lejlighed / Remains indgår.

corpus delicti er latin og betyder ‘forbrydelsens genstand’. Med udstillingen udfordrer Anne Dyhr og Luna Scales vores sans for det normale gennem værker, der kompromisløst beskriver et liv med henholdsvis psykiske lidelser og fysisk handicap.
Anne Dyhr arbejder med fotografi i et udvidet felt og skaber assemblager, der synliggør sindets kaos og sårbarhed i et samfund, der bliver stadig mere stringent. Gennem fotografi visualiserer hun sin egen krop placeret og malplaceret i hjemlige omgivelser. Disse elementer – kroppens position, beklædningen, interiøret og stemningen – abstraheres og viderebearbejdes i skulpturelle elementer opbygget af dagligdagen og hjemmets materialer.
corpus delicti er latin og betyder ‘forbrydelsens genstand’. Med udstillingen udfordrer Anne Dyhr og Luna Scales vores sans for det normale gennem værker, der kompromisløst beskriver et liv med henholdsvis psykiske lidelser og fysisk handicap.
Luna Scales tager i sine videoværker afsæt i den vestlige kunsthistories ikoniske portrætter af nøgne kvindekroppe. Med få virkemidler skaber hun en hypersensitivitet overfor enhver af det filmede subjekts kropslig bevægelser. Dermed skærpes vores blik for, at dette subjekt, der stiller sig til skue for vores blikke, har en krop med nedsat funktion og handicap.
Udstillingen corpus delicti er et samarbejde mellem meter og Kunstnernes Efterårsudstilling. Det er en satellitudstilling, der breder sig over de to udstillingssteder OK Corral og LOKALE, som ligger i gå- og cykelafstand fra hinanden på grænsen mellem Nørrebro og Frederiksberg.

Dokumentations fotos af vinduer: Tomas Skovgaard

vindue 1
c-print
vindue 2
c-print fra installation