Vilde planter

Psykiatrisk hospital Risskov 2018

Vilde Planter stiller skarpt på katalogisering og kategorisering indenfor psykiatrien. Vilde Planter udspiller sig i feltet mellem videnskab og kunst. Vilde Planter ønsker, at udvide normalitetsbegrebet, for derved at skabe plads til flere vilde planter.                                                                                                                                                                          Vilde Planter = vækster/objekter der af uransagelige grunde viser sig uden overordnet kontrol, organisering eller rammesætning.
Mit afsæt til dette værk er primært at udfordre ideen om kategorisering, historieskrivning og hvem der har ret til at skabe rammerne i psykiatrien. Jeg tager rollen i dette værk, som både en person med psykiatriske diagnoser og som billedkunstner. 
Jeg som patient og billedkunstner sætter nye rammer og definitionerne. Nye læsninger.
Vilde planter Psykiatrisk hospital Risskov består af henholdsvis indsamlede planter og tekstbidder.
Planterne er lavet til blåtryk/cyanotype print under udstillingen Overgang der markerede afslutningen på en æra, lukningen af det gamle hospital.
Teksterne er samplede bidder fra Overlæge og stifter af Psykiatrisk hospital Risskov Harald Selmer bøger og tekster om vilde planter i Danmark.
Ref. Verdens første fotobog af Anna Atkins, Photographs of British Algae 1843.